Foredrag om alkoholisme

Jeg holder foredrag om alkoholisme med særlig vægt på arbejdspladsens håndtering af alkoholproblemer.

Foredraget retter sig primært mod ansatte i virksomheder, organisationer og institutioner samt medlemmer af faglige fora.

Foredraget tager udgangspunkt i PowerPoint præsentationen og indeholder en gennemgang af

  • Alkoholisme – hvornår er man alkoholiker
  • Omgivelsernes - herunder især kollegernes - reaktion på alkoholisme
  • Problemidentifikation
  • Problemhåndtering
  • Praktiske løsninger
  • Når medarbejderen vender tilbage til arbejdspladsen efter behandling

Et foredrag varer erfaringsmæssigt 2-3 timer afhængig af spørgelysten.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har ca. 250.000 danskere behov for alkohol dagligt – så de fleste kender mindst én person med et alkoholproblem.

Foredragsformen gør, at den enkelte kan føle sig anonym og alligevel opnå et faktuelt kendskab til problematikker og løsninger – og gå hjem og læse videre på nettet. 
Medarbejderne kan lære noget om egne reaktioner på en kollegas drikkeri – og hjælpe alkoholikeren – i stedet for at dække over ham - eller hende!

Mange arbejdspladser har en alkoholpolitik. Arbejdspladsens alkoholpolitik bliver naturligvis inddraget i foredraget, så ingen er i tvivl om virksomhedens holdning til alkoholisme. En del virksomheder har en forsikring, der dækker en behandling for alkoholisme. Andre virksomheder har ikke en alkoholpolitik; men foredraget bliver startskuddet til at få den etableret.

Et foredrag om alkoholisme er absolut ikke kedeligt! Foredragsformen gør, at der kan komme en dialog. Selv arbejder jeg i dag på et behandlingshjem og kan derfor svare temmelig præcist på de fleste spørgsmål – også spørgsmål om selve behandlingen – for alkoholikeren og for alkoholikerens familie - og hvad sker der efter en behandling?

Mit navn er Niels Michael Tener. Af uddannelse er jeg blandt andet HD i Organisation.

Jeg foretrækker at blive kontaktet via e-mail på info@soberspace.dk, alternativt på telefon 31 22 23 39

 

 

Beskrivelse: Beskrivelse: tilbage   Beskrivelse: Beskrivelse: home Beskrivelse: Beskrivelse: sitemap   Beskrivelse: Beskrivelse: fremad  
tilbage home  sitemap fremad